Echtscheiding en scheidingsprocedure

Ken je dat bekende gezegde: "Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt accepteren”? Klinkt simpel, toch? Maar een echtscheiding gaat vaak gepaard met complexe emoties en situaties, vergelijkbaar met de fasen van rouwverwerking.

Echtscheiding en scheidingsprocedure
Andere rechtsgebieden waar wij in kunnen bemiddelen zijn:

Deze fasen, zoals ontkenning, boosheid, verzet, depressie en aanvaarding, kunnen op verschillende manieren tot uiting komen.

In deze moeilijke tijden, wanneer je overweegt of betrokken bent bij een echtscheiding, is het van essentieel belang om de juiste begeleiding te krijgen. Een ervaren echtscheidingsadvocaat kan je helpen om door de verschillende emoties en uitdagingen heen te navigeren. Bij ATRIUM advocaten begrijpen we dat emoties hoog kunnen oplopen. Vooral in de beginfases van het echtscheidingsproces, waarin boosheid en soms schuldgevoel een grote rol spelen. Ons doel is om jouw belangen te waarborgen. Ongeacht de begrijpelijke emoties. En ervoor te zorgen dat je achteraf geen spijt krijgt van gemaakte afspraken.

Echtscheidingsproces en rechten

Tijdens een echtscheidingsprocedure moeten er tal van belangrijke beslissingen worden genomen. Met betrekking tot onderwerpen als kinderen, alimentatie, financiën en de verdeling van gezamenlijke goederen. Een overweldigende en verwarrende periode. Vooral gezien de overvloed aan informatie en goedbedoelde adviezen op internet.

Wij zijn hier om jou door het hele echtscheidingsproces te begeleiden. En ervoor te zorgen dat je begrijpt wat er moet worden geregeld. Bovendien hebben we een handige checklist ontwikkeld, die we standaard verstrekken bij het starten van een echtscheidingszaak. Maak je geen zorgen, wij zorgen ervoor dat alle gemaakte afspraken duidelijk worden vastgelegd.

Kinderen en echtscheiding

Wanneer kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, zijn er nóg meer zaken om te overwegen. Bij het begin van een echtscheidingszaak met kinderen, bieden wij een model voor een ouderschapsplan aan. Dit plan bevat alle afspraken die je met je ex-partner kunt maken. Niet alleen over de omgangsregeling en kinderalimentatie, maar ook over de onderlinge communicatie en respectvol ouderschap. Als de communicatie met je ex-partner is verslechterd en jullie samen geen overeenstemming kunnen bereiken over de kinderen, staan wij klaar om jullie te helpen.

Wanneer overeenstemming niet mogelijk is

En als het niet mogelijk is om afspraken te maken met je ex-partner? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. In zulke gevallen zullen wij de rechter vragen om beslissingen te nemen over de kwesties waarover jullie het niet eens kunnen worden.

Echtscheidingsadvies

Bij ATRIUM advocaten begrijpen we de complexiteit van echtscheidingen en bieden we deskundig echtscheidingsadvies aan. We hebben gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten die je kunnen bijstaan. Wil je meer weten of heb je juridische bijstand nodig? Meld dan je zaak aan via de onderstaande knop of neem telefonisch contact met ons op.

Jacolien of Dianne helpt je graag verder in het kader van Echtscheiding en scheidingsprocedure

Andere rechtsgebieden waar wij in kunnen bemiddelen zijn:
×
Neem contact op Zaak aanmelden